whatsapp
Pınarbaşı Mah. Çorum Caddesi (115 Caddesi) 29/D Sincan/ANKARA

0312 911 46 67

ÜCRETSİZ SERVİS

0553 781 46 67

Halıdaki Zeytinyağı Lekesi Nasıl Çıkar?

22 Haziran 2020 Kategori: Faydalı Bilgiler
Halıdaki Zeytinyağı Lekesi Nasıl Çıkar?

Düşünsenize o güzelim halınızın üzerine, o çok sevdiğini halınızın üzerine koca bir tabak zeytinyağı döküldü. O anki psikolojiniz nasıl olurdu acaba? Belki de dünyalar başınıza yıkılmış gibi olduğunu tahmin etmek o kadar da zor olmasa gerek.

Ama bundan böyle halıdaki zeytinyağı lekesi nasıl çıkar? Diye bir derdiniz kalmasın. Öztürk Halı ve Koltuk Yıkama olarak bulduğumuz formül sayesinde halılardaki zeytinyağı lekesi tereyağından kıl çeker gibi kolaya olacak. Bu zamana kadar yapılan bütün yöntemleri unutun. Öncelikle şunu söylemekte fayda buluyoruz. Bu yöntemin en ince detaylarını https://ozturkhalivekoltukyikama.com/ internet sitemizi ziyaret ederek bulabilirsiniz.

Halıdaki zeytinyağı lekesi belki de halılar üzerinde en inatçı, çıkması en zor olan lekelerden birisidir. Zeytinyağı özü itibari ile diğer yağlardan çok farklı olarak bir özellik taşımaktadır. Zeytinyağı zeytin ağacının, doğrudan meyvesinden sıkılarak; hiçbir kimyasal işlem görmeden, katkı maddesi içermeden, doğal hali ile elde edilen, oda sıcaklığında sıvı olarak tüketilebilen, yeşilimsi, sarımtırak renkte, sıvı bir yağdır. Ayçiçeği, soya, pamuk çekirdeği, mısırözü gibi bitkisel yağlardan farkı da, doğal yollardan üretilmesidir. Zaten doğal yolla üretildiği için doğada yaratılışı itibari ile çok özlü ve maddeleri yapısal olarak kalıtsaldır.

Zeytinyağı, zeytinin etli meyvesinin, çekirdeğiyle birlikte sıkılmasıyla elde edildiği için, tohumlardan elde edilen diğer yemeklik yağların aksine; bir “meyve suyu “dur. Zeytinin, ezilen ve parçalanan tane hücreleri; patlayarak, yağını dışarı verir. Taze sıkılmış portakal ya da vişne suyu gibi, çiğ ve saftır. Zeytinyağı, rengi, kokusu, lezzeti ve hazım kolaylığı ile tüm sıvı yağların, en değerlisi ve kralı olarak bilinir.

Halı yıkama öncesi halınızın üzerine dökülen zeytinyağı ilk döküldüğünde kümelenmiş olarak halı üzerinde kalır. Ancak uzun bir süre beklerse halı üzerinde kendi çevresinde genişleyerek yayılır. İlk dökülen zeytinyağını hemen bir tabak içerisine veya geniş bir kova içerisine, bir kaşık veya bir kepçe yardımıyla almaya çalışın. Halı üzerinden ne kadar zeytinyağı kurtarırsanız halıya bir o kadar az zarar verecektir. Halı üzerinde biriken zeytinyağı alındıktan sonra sıra bu lekenin etrafa dağılmadan etkisini minimuma indirmektir. Bundan sonraki aşama, evinizde bulunan tuzu bolca lekenin olduğu yere boca edin. Çünkü tuz halıda kalan yağ kristallerini kendi bünyesine depo edecektir. Daha sonra halıyı kaldırıp bir kenara alıp en iyi bildiğiniz halı yıkama fabrikasına göndereceksiniz. Bildiğiniz gibi zeytinyağı lekesi gerçekten çok zor bir lekedir. Bu leke ile siz uğraşmaya çalışırsanız bile halınızın hiç kullanılamayacak hale gelebileceğini unutmayın.